Passief bouwen

Bij passief bouwen staat de thermische comfort van het huis centraal. All-In BouwAdvies is expert op dit gebied. De woning wordt zo gebouwd dat deze in de winter vanzelf verwarmd wordt en in de zomer vanzelf gekoeld wordt. Daarbij wordt er vrijwel geen gebruik gemaakt van warmte- of koelinstallaties en wordt het huis bijna niet meer actief verwarmd. Dit kan men realiseren door:

 

– Goede isolatie (Hierdoor wordt warmteverlies beperkt)

– Luchtdicht bouwen (Door een goede lucht- kierdichtheid van het gebouw wordt warmteverlies ook beperkt).

– Goede ventilatie met warmteterugwinning, waarbij er steeds evenveel verse lucht wordt binnengebracht als dat er vuile lucht wordt afgezogen. (Waarborgt een gezonde luchtkwaliteit)

 

Passieve energie

Ook het gebruik van passieve energie zorgt voor een warmtewinst.

Bij passief bouwen wordt er op het zuiden georiënteerd. In de winter staat de zon in het zuiden namelijk een stuk lager aan de hemel dan in de zomer. Dus in de winter vangen de ramen veel warmte op van de winterzon en in de zomer houd je de hitte van de zomerzon juist buiten, wat weer voor verkoeling zorgt. In het zuiden worden de kamers geplaatst die veel warmte nodig hebben zoals de woonkamer en de slaapkamers. In het noorden worden veelal de kamers geplaatst die warmte creëren of geen warmte nodig hebben, zoals de keuken en de garage.

Ook zijn de activiteiten in huis belangrijke passieve energiebronnen, zoals het koken, het wassen en strijken. Ook lichaamswarmte en warmte van apparaten zoals computers en televisie zijn beschikbare warmtebronnen in huis. Daarnaast is ook het gebruik van duurzame energie en een laag energieverbruik een belangrijke factor.

 

Voordelen

Passief bouwen heeft vele voordelen. Het is het antwoord op de stijgende energieprijzen en de strengere wetgeving omtrent de energieprestaties van gebouwen. Er wordt in principe geen gebruik gemaakt van traditionele verwarmings- en koelsystemen. Daarnaast ligt het energieverbruik zo’n 75% lager dan bij nieuwbouwwoningen en ten opzichte van bestaande woningen zelfs 85%. De luchtkwaliteit is optimaal en in balans, dus is er een gezond leef comfort. Verder is het een stabiele investering en kunnen passieve huizen gebouwd worden in alle maten, stijlen en in alle prijsklassen.

 

Bent u geïnteresseerd in een passief huis: All-In BouwAdvies is gespecialiseerd in passief bouwen en kan u hier uitgebreid over informeren. Neem nu contact op met ons, of vraag een offerte aan.

Neem contact op

Voor meer informatie, een offerte of deskundig advies.

Contactgegevens

All-In BouwAdvies
De Boomgaard 9-5
1243 HV  ’s Graveland
Tel: 035-6422708
info@aibouwadvies.nl

 

 

Wij zijn landelijk actief.

Onze partners