Duurzaam bouwen

Bij duurzaam bouwen denkt men direct al aan energiebesparend bouwen. Het is echter veel meer dan alleen dat. Gezondheid en milieu zijn evenzo belangrijk. All-In BouwAdvies is gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Bij het bouwen maken we gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en het welzijn van de bewoners/gebruikers van het pand. Om een gezond binnenmilieu te creëren, zorgen we voor een goede ventilatie waardoor ophoping van schadelijke stoffen, schimmel en vocht worden voorkomen. We besparen grondstoffen om te voorkomen dat deze niet opraken. En we passen hergebruik materialen toe die vrijkomen bij sloop; recycling.

 

Strategie

Een bekende strategie die wordt gebruikt bij duurzaam bouwen is de zogeheten ‘Trias Energetica’. Met deze strategie richt men zich op het beperken van energie en is onder te verdelen in drie stappen:

 

– Beperk energiebehoefte en gebruik zo min mogelijk energie.

– Voor de energie die overblijft, gebruik je zoveel mogelijk energie uit duurzame bronnen. (Windenergie, zonne-energie)

– Gebruik de benodigde energie zo efficiënt mogelijk.

 

Een andere strategie is Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen (IFD-Bouwen). Hierbij worden complete bouwdelen door de toeleverende industrie gemaakt en geleverd, zoals gevels die al voorzien zijn van kozijnen en glas, of complete prefab woningen.

 

Wilt u meer weten over duurzame toepassingen en bouwtechnieken die All-In BouwAdvies toepast, neem dan contact met ons op voor een uitgebreid advies.

 

Subsidie

Duurzaam (ver)bouwen wordt door de overheid ondersteunt met subsidie. Het draagt bij aan een beter milieu en een gezonde werk- en leefomgeving. Hieronder een aantal subsidies die betrekking hebben op duurzame bouw en passief bouwen.

 

– Investeringssubsidie Duurzame Energie

– Energie Investeringsaftrek (EIA)

– MIA en VAMIL

– Groenregeling

 

Daarnaast zijn er ook nog per gemeente allerlei subsidies beschikbaar.

 

All-In BouwAdvies kan u hier alles over vertellen. Wilt u meer weten over duurzame bouwtrajecten, de toepassingen, strategieën die we hanteren en de subsidies die we hiervoor aanvragen, neem dan direct contact met ons op.

Neem contact op

Voor meer informatie, een offerte of deskundig advies.

Contactgegevens

All-In BouwAdvies
De Boomgaard 9-5
1243 HV  ’s Graveland
Tel: 035-6422708
info@aibouwadvies.nl

 

 

Wij zijn landelijk actief.

Onze partners