Bouwontwerp

Heeft u een idee voor een woning en zoekt u een partij die van dit concept een compleet bouwontwerp kan maken? Schakel dan de expertise in van All-In BouwAdvies.. Wij gaan samen met u aan de slag om uw bouwplannen concreet te maken en stellen uw wensen altijd voorop. Daarnaast blijven wij u ook, indien gewenst, van deskundig advies voorzien als het daadwerkelijke bouwproces van start gaat. U zult namelijk keuzes moeten maken uit aannemers en materiaal. All-In BouwAdvies kan u hierin begeleiden en adviseren.

 

Stappenplan

Allereerst gaan we samen met u een stappenplan maken om het hele bouwtraject in kaart te brengen. We nemen u mee door alle fases in het bouwproces zodat u zelf ook een goed beeld krijgt van wat er allemaal bij komt kijken. Bij een bouwontwerp doorloopt men een aantal fases; de zogeheten chronologische kapstok:

 

  • Men begint bij een initiatief of een idee. (Nieuwbouw, verbouw, aanbouw)
  • Vervolgens kijkt men of dat idee haalbaar is. Men verkent het initiatief. (Inspectie en analyse van omgeving, bouwgrond, evt. oorspronkelijke tekeningen).
  • Daarna volgt een voorlopig ontwerp. (Voor o.a. de gemeente i.v.m. welstandnota en bestemmingsplan)
  • Uit dat voorontwerp ontstaat een definitief ontwerp. (Indeling en technische aspecten. Een constructietekening en toetsing aan het Bouwbesluit).
  • De Bouwaanvraag. (I.v.m. de omgevingsvergunning worden strengere eisen gesteld aan tekeningen. Dus in deze tekeningen komen diverse aanvullingen aan bod).
  • Tenslotte komt het detailontwerp, oftewel het bestek. (Tekeningen voor de bouwvoorbereiding. Bruikbaar voor de aannemer om kosten te bepalen).

 

In de praktijk lopen deze fases vaak door elkaar heen. Dit komt omdat tijdens deze fases het voorkomt dat er verschillende aanpassingen worden gedaan in bouwontwerpen. Bijvoorbeeld als er hulpconstructies ontworpen moeten worden.

 

Verbouw

Bij een verbouw is het raadzaam om uit te gaan van het oorspronkelijk ontwerp en het nieuwe bouwontwerp naadloos aan te laten sluiten op het bestaande ontwerp. Dat creëert één geheel en geeft rust aan het straatbeeld. Echter, uw persoonlijke wensen staan centraal en daarin denken wij uiteraard met u mee. Wij voorzien u van deskundig advies als het gaat om verbouwingen.

En gezien de plannen van de overheid op het gebied van energieneutraal bouwen, is een duurzame (ver)bouwing het overwegen waard. Bent u voornemens om uw ‘oude’ woning energieneutraal te laten verbouwen, neem dan direct contact op met ons. Wij zijn gespecialiseerd in duurzaam (ver)bouwen en staan u terzijde tijdens het hele bouwproces; van opdracht, naar creatie, tot realisatie.

Neem contact op

Voor meer informatie, een offerte of deskundig advies.

Contactgegevens

All-In BouwAdvies
De Boomgaard 9-5
1243 HV  ’s Graveland
Tel: 035-6422708
info@aibouwadvies.nl

 

 

Wij zijn landelijk actief.

Onze partners