Bouwkundig Tekenwerk

Degelijk bouwkundig tekenwerk ligt ten grondslag aan de succesvolle uitvoering van een bouwproject. Of het nou gaat om detailtekeningen voor een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning), ontwerptekeningen, bestektekeningen, plattegronden of constructietekeningen; All-In BouwAdvies verzorgt tekenwerk voor alle fases in het bouwtraject.

Bouwtekeningen zijn van belang om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Aan de hand van deze tekeningen wordt het bouwproject door de gemeente o.a. aan het bestemmingsplan en het omgevingsbeleid getoetst. All-In BouwAdvies kan voor u de omgevingsvergunning aanvragen en de juiste bouwtekeningen voorleggen bij de gemeente die horen bij deze fase van het bouwproces.

 

Constructieberekeningen

Heeft u bouwtekeningen nodig bij de aanvraag van een omgevingsvergunning, dan wordt er vaak door de gemeente ook om constructieberekeningen of een constructierapport gevraagd. Aan de hand van bouwkundig tekenwerk wordt bij een constructieberekening berekend hoeveel belasting er komt te staan op de draagconstructie van een gebouw (fundering, balken, vloeren, daken etc.). Op basis hiervan wordt er berekend hoe sterk en hoe dik het materiaal moet zijn dat men gebruikt voor de dragende delen. In het rapport staat vermeld of een constructie voldoet aan de wettelijk eisen.

Wilt u een aanvraag doen voor een constructieberekening, gebruik dan het contactformulier en geef dan ook aan om wat voor soort constructie het gaat (aanbouw, uitbouw, serre, carport, dakkapel etc.).

 

Bouwproces

Voor elke fase in het bouwproces zijn verschillende type tekenwerken beschikbaar. Een 3D model kan aantrekkelijk zijn voor architecten of een projectontwikkelaar om z’n idee te verkopen; of voor een particulier die z’n huis wil verkopen. Een detailtekening kan weer belangrijk zijn voor de gemeente in verband met het aanvragen voor een vergunning en sowieso voor de aannemer. Zonder uitgebreide details kan de aannemer niet aan uw wensen voldoen.

All-In BouwAdvies maakt verschillende type bouwtekeningen:

 

  • Plattegronden
  • Werktekeningen
  • Gevelaangezicht
  • Detailtekeningen
  • Installatietekeningen
  • 3D modellen

 

Wilt u een aanvraag doen voor een bouwkundig tekenwerk en meer weten over de soorten bouwtekeningen die wij maken, neem dan direct contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Voor meer informatie, een offerte of deskundig advies.

Contactgegevens

All-In BouwAdvies
De Boomgaard 9-5
1243 HV  ’s Graveland
Tel: 035-6422708
info@aibouwadvies.nl

 

 

Wij zijn landelijk actief.

Onze partners